Discriminatie in de uitzendbranche

Discriminatie in de uitzendbranche
15-02-2018

De afgelopen weken was het groots in het nieuws: “Discriminatie in de uitzendbranche”

Helaas komt dit nog te veel voor in Nederland. Opdrachtgevers geven aan wat voor personeel ze zoeken bij een uitzendbureau en het uitzendbureau heeft zich hier aan te houden. Maar wat als de opdrachtgever tegen je zegt dat hij een Nederlandse man zoekt die hetero is en niet ouder mag zijn dan 26 jaar… Wat doe je dan? Welke stappen kun jij zelf ondernemen en wat kunnen wij, als uitzendbureau, voor jou doen?

Een opdrachtgever mag nooit onderscheid maken tussen verschillende groeperingen.
Dit is ook onzin, hoe weet je nou welke groep het beste welk werk doet?  
Alleen mannen op de bouw en vrouwen aan de schoonmaak? Juist zonde als Alain de poetser nooit had mogen poetsen omdat de opdrachtgever had gevonden dat alleen vrouwen dit kunnen.

Wij van BDE zijn ons er absoluut van bewust dat een opdrachtgever dit niet van je mag vragen. Momenteel zijn wij allemaal bezig met een cursus waarin dit onderwerp serieus behandeld wordt. Ook werken wij veel samen met partijen die hulp bieden voor mensen waarvan de arbeidsmarkt iets verder weg ligt, om er voor te zorgen dat er voor iedereen een gelijke kans is.

Wat kan je zelf doen bij discriminatie?

Het voordeel van een uitzendbureau is dat je makkelijk van bedrijf kunt switchen en dat wij hier zitten om voor zowel jou als de opdrachtgever een prettige werksfeer te creëren. Mocht je het idee hebben dat je gediscrimineerd wordt en vind je het lastig om hierover te praten met de opdrachtgever ? Vraag een gesprek aan met ons. Wij zullen in gesprek gaan met de opdrachtgever om dit op te lossen.

Heb jij wel eens te maken gehad met discriminatie? Hoe heb je dit opgelost?
Wij gaan graag het gesprek met je aan om voor iedereen een prettige werksfeer te creëren. 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
BDE Personeelsdiensten
De Boorn 15
8253 RA
Dronten
volg ons op:
Facebook LinkedIn
© 2018 BDE Personeelsdiensten  -   Sitemap  -   Realisatie: Sybit | Software op Maat